Appeltrifle, de magere variant


Magere apple trifle

Een heerlijke magere variatie op de Engelse trifle met volkoren eierkoek, appel, jam en vanillevla.

  • 2 personen

 

  • 0-15 minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 1 volkoren eierkoek
  • ½ perssinaasappel
  • 1 appel
  • 2 eetlepels (abrikozen)jam zonder suiker
  • 1 dl magere vanillevla

Bereiding

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de eierkoek in kleine blokjes en verdeel ze over 2 glazen schaaltjes of coupes.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Schil de appel, snijd hem in kleine blokjes en doe ze in de schaaltjes.
  5. Roer de jam los met het sinaasappelsap en schep dit op de appelblokjes.
  6. Verdeel de vla erover en garneer met de amandelen.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *