Gezonde brownies


Gezonde brownies

Ingrediënten:

250 gram ontpitte dadels

250 ml ongezoete appelmoes (of zelfgemaakte ongezoete compote)

75 gram cacaopoeder

1 uitgeschraapt vanille stokje

3 eieren

150 gram amandelmeel

1 theelepel bakpoeder

150 gram hazelnoten

150 gram extra pure chocolade

Klein beetje boter om in te vetten

 

Benodigheden:

Bakpapier

Blender/keukenmachine

Bakblik +-/- 15 bij 25 cm

1 vel aluminiumfolie

 

Bereiding:

  • Week de ontpitte dadels 10 min. in een bak met heet water en doe de dadels hierna samen met de appelmoes in de blender en maal zo fijn mogelijk.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in en bekleed met bakpapier.
  • Giet het mengsel in een beslag kom en mix het cacaopoeder en vanille erdoorheen. Mix vervolgens ook de eieren erdoorheen en wanneer een gladde massa ontstaat, voeg dan ook het amandelmeel en de bakpoeder toe.
  • Hak de hazelnoten grof (keukenmachine of in schone theedoek, vouw dicht en slag hierop met een deegroller). Zet 50 gram apart en meng de overige 100 gram door het beslag. Neem de bakvorm en giet hierin het browniebeslag. Zet de brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek na 25 min. af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
  • Laat de brownies goed afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie (breek de chocolade in stukjes en hang een kom boven warm, niet kokend water en zorg ervoor dat de kom niet IN het water hangt). Giet de gesmolten choco over de brownies, strijk glad en strooi de achtergehouden hazelnoten eroverheen.

Je kan de brownies afgesloten in een bakje max 5 dagen bewaren, of invriezen. Maar ik denk dat je ze stiekem veel eerder op zult eten (wel eerlijk delen, want het blijft natuurlijk ‘snoep’).

 

Bron: zoetrecepten.nl

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *