Paas-brunch inspiratie!


 

Gevulde eieren met eiersalade
Kook eerst de eieren ca. 7 minuten en laat ze afkoelen op een keukenhanddoek. Snijd met een mes voorzichtig het topje van de bovenzijde. De opening moet breed genoeg zijn om er een koffielepel door te steken. Lepel voorzichtig eiwit en dooier er met een koffielepel uit en doe ze in een kom voor de eiersalade (zoals hier onder beschreven).
Vul de eieren met een mengsel van kleine blokjes mais, rode paprika en komkommer. Bovenop een toef avocadomousse (Avocado prakken en vermengen met enkele druppeltjes citroen). Garneren met wat tuinkers.

Voor de eiersalade: Prak het ei en vermeng deze met Remia Friteslijn (slechts 5 % olie), witte peper, kerriepoeder, een fijn gesnipperd sjalotje en in kleine stukjes geknipte  bieslook. Lekker voor op een geroosterde volkorenboterham of in blokjes gesneden donker roggebrood.

 

Bos tomatentulpen!
Tomaatjes kruislings insnijden, pitjes verwijderen en vullen met magere roomkaas of magere zuivelspread.
Voor de stengels gebruik je bieslook.

 

Hoe leuk zijn deze kuikentjes?
En heel simpel te maken: kook de eieren hard, laat ze schrikken en afkoelen. Snijdt daarna het kopje eraf. Haal het eigeel eruit en meng dit met wat Remia Frites line (fritesaus met 5 % olie), peper en zout. Vul de eitjes met dit mengsel en zet het kopje er weer op. Als laatste nog versieren met een oranje snaveltje en oogjes. Dit kan bijvoorbeeld met stukjes wortel en stukjes krenten of stukjes zwarte olijf.

 

Fruitcollage paashaas en paasei.
Laat je fantasie de vrije loop met het soort fruit.
TIP: Appels, peren en bananen met limoensap of citroensap bestrijken om bruinverkleuring tegen te gaan.

Bron: http://www.magmacentrum.nl/slanke-recepten-voor-pasen-155

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *