Zalmpakketjes


Ingrediënten:

4 zalmmoten

1 zak verse krieltjes (500 gram, ongeschild)

2 pakjes verse peultjes

2 teentjes knoflook

Verse kruiden, bijvoorbeeld dille of balsilicum

1 eetlepel olijfolie

Peper en eventueel klein beetje zout

4 vellen aluminiumfolie (zodat je de zalm erin kan verpakken)

 

Bereiding:

-Verwarm de oven voor op 200 graden.

-Snij de zalmmoten aan de bovenkant in (inkepingen) en wrijf de zalm in met de olie, peper, eventueel wat zout, knoflook en verse kruiden. Laat even staan.

– Was de krieltjes en peultjes goed af en kook 10 min. in een pan met water. Giet af.

– Vouw de vellen aluminiumfolie aan alle randjes om en plaats op elk vel in het midden de aardappeltjes en peultjes (mag wat door elkaar) en daar bovenop de zalm. Wanneer er wat olie overblijft, verdeel dit dan over de pakketjes.

-Vouw alle pakketjes goed dicht en stop 20 min. in de voorverwarmde oven.

 

Serveer de pakketjes op de borden, pas op met openen, er komt veel hete stoom vanaf!

 

Eetsmakelijk!

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *